Výskumná agentúra, ako správca programu Rozvoj obchodu inovácií a MSP vyhlasuje Výzvu na predkladanie žiadostí o projekt na podporu inštitucionálnej spolupráce medzi inštitúciami vysokoškolského vzdelávania, strednými školami a súkromným sektorom (kód výzvy: BIN SGS02) financovanú z Nórskych grantov a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. 

Výzva je zameraná na podporu inštitucionálnej spolupráce medzi vysokými školami, strednými školami a  podnikmi na Slovensku a v Nórsku s cieľom zvýšiť kvalitu a dôležitosť vzdelávania a odbornej prípravy na Slovensku, v rámci dvoch oblastí: zelené inovácie v priemysle a verejnoprospešné technológie a pomoc starším a chorým osobám pri samostatnom bývaní.

Projekty na stredoškolskej úrovni sa môžu zamerať na rozvoj odborného vzdelávania a prípravy (OVP) a/alebo na preklenutie priepasti medzi vzdelávacím systémom a potrebami trhu práce. Projekty na úrovni vysokoškolského vzdelávania sa môžu zamerať na budovanie intenzívnejšej spolupráce s malými a strednými podnikmi a vzdelávacími inštitúciami a na podporu kariérneho rozvoja výskumných pracovníkov.

Očakáva sa, že projekty posilnia bilaterálnu spoluprácu medzi Slovenskom a Nórskom na inštitucionálnej úrovni. Podporené budú projekty realizované s projektovým partnerom z Nórska.

Výška finančného príspevku na projekt: od 10 000 eur do 200 000 eur

Alokácia na Výzvu: 2 470 588 eur

Dátum uzatvorenia výzvy: 28.2.2022

Žiadosti o projekt sa predkladajú v anglickom jazyku v elektronickom systéme egrant.    

 

 

VÝZVA

PRÍLOHY K VÝZVE

 

PRÍRUČKA PRE ŽIADATEĽA A PROJEKTOVÉHO PARTNERA